Aller voir du pays
sur 6
Page précédente | Page suivante
17/06/2009
23 de Maig
Ens llevem ben descanssats. La senyora Slublija Anka ens deixe fer unes truitetes a la seva cuina per agafar forces. Esmorcem i ens despedim d ella. Sortim de Lipojani dirrecio Zagreb. Estem a uns 100km de la capital de Croacia, no sabem si hi arribarem avui. La carreterra es bona pero continuem pedalant sota un sol infernal. Anem per carreterra secundarias passant pobles fins a fer 109km i arribem a Zagreb. Hem decidit que ens quedarem a la ciutat fins la final de la copa de europa, que sera nostra.
nota als lectors
13/06/2009
Budapest, el Paris de l est
Budapest
le parc Memento ou on a regroupe les statues geantes de l epoque communiste
monument homenatge a la brigada internacional hungara qui va participar en la guerra civil espanyola, es poden veure els noms de les batalles |
monument al parc memento de la brigada internacional hungara
Parc Memento
La Basilica de Sant Estebe
La Basilique Saint Etienne
LE PARLEMENT et ses 691 pieces
interieur du parlement
estatues que representen tots els oficis , en una de les sales del parlament
salle de la coupole qui, a l exterieur, se trouve a 96m
sala de la cupula
escalier principal
LES BAINS
piscine interieure bouillonnante, sauna et bains thermaux
piscine exterieure a vagues
restaurant de menjar tipic hungares
un reto typique
goulash aux champignons
piments
ici tous les piments seches et broyes sont du paprika
mercat central de Budapest
Trabant |
beaucoup de statues aux coins des rues
Un policia molt dur
Les gars de la rue Saint Paul, scene tiree d un roman celebre hongrois
Els nois del carrer Sant Paul,
estatua que conmemore el centenari d aquest llibre hongares
A Budapest l,art es a cada cantonada |
statue de la liberte en haut du Mont Gellert
que mire la ciutat desde dalt
el pont de la libertat
el pont de les cadenes
le pont des chaines
le bastion des pecheurs
el bastio dels pescadors
Le Palais royal
porta del palau reial
vuede Pest depuis Buda
vista desde la ciutadella, desde aqui el Danubi si que es blau |
Budapest de nit
metro |
Place des Heros
la placa dels herois que lluitaven contra la dinastia dels Hasburg
synagogue, una de las mes grans d europa
Vezprem, hongria, foto
vezprem
centre historique de Vezprem, ou les pompiers sont intervenus pour attrapper un petit renard dans l eglise
prenent un chocolate
en Hongrie, et deja en Croatie, on trouve des plaids sur les chaises des terrasse
Balatonfured, Hongria, foto
Balatonfüred
Hongrie, foto
Hongrie
La Trabant, voiture du peuple a l epoque communiste avec sa carrosserie en plastique
El Trabant, cotxe emblematic de l epoca communista
sur les routes hongroises
Zagreb, Croatie, foto
Zagreb
une grande premiere
avec le Tshirt!!!!
Clareta en el seu primer match amb la samarreta del Dinamo Zagreb
DINAMO - ZAGREB
le marche de Zagreb
el mercat de Zagreb
partie haute de la ville, une eglise avec un toit plutot bien decore!
sur la place devant l eglise, un oeuf peint
deuxieme match de la semaine : Barca/Manchester
Jordi etait plutot content...
27 de maig , data historica, ja tenim la tercera
Croatie, foto
Croatie
cervesa croata
Croatie, en croate....
Croacia, en croata
HVALA SLUBLIJA ANKA !!!!
la dame chez qui on a plante la tente et qui nous a offert douche & cafes
thank you, you are a nice person and have a nice family!
Vranduc, Bosnia, foto
Vranduc
notre famille d accueil a Vranduc
Au programme : Eurovision 2009
la nostra familia d acollida a Vranduc
le pourquoi on a atteri a Vranduc : la forteresse.....
ultima fortaleza otomana a Vranduc
Zenica, Bosnia, foto
Zenica
la competencia dels nostres amics del ProBike de Barcelona, a prop de Zenica
Edin Durmo, gerant du fameux camping en haut de 5 kms de cote...
Hvala!!! pour les deux nuits ds la cabane
Edin Durmo del centre d esports de montanya SCORPIO
la tour d escalade du camping, centre de sport SCORPIO
la cabane au fond du jardin
Clareta dormint a la cabana del centre SCORPIO
la cabana
ballade dans la montagne autour de Zenica
vistes del trecking que vam fer desde SCORPIO
cafe nacionaliti bosniac
cafe typique bosniaque
Attention a ne pas avaler le marc!!!!
Sarajevo, Bosnia, fotos
Sarajevo
la fontaine en bois, dans le vieux Sarajevo
font de fusta de Sarajevo
Sant Jordi matant el drac en la catedral orthodoxa a Sarajevo
Saint Jordi tuant le dragon dans l eglise orthodoxe de Sarajevo
catedral ortodoxa de Sarajevo
interior de la catedral
fast food bosniaque : burek avec ou sans yaourt!
l apreciat burek
notre cher burek
une de plus grande mosquee de Sarajevo
mezquita mes gran de Sarajevo
vue sur Sarajevo
vista panoramica de Sarajevo
Mostar, Bosnia, foto
Mostar
Blagaj, Bosnia, foto
Blagaj
en Blagaj, visitant una antiga casa otomana
el pati interior de la casa otomana
visite d une ancienne maison ottomane a Blagaj,
tenue par une dame qui a vecu a Valence pdt la guerre
22 de maig
Avui divendres sortim cami de la frontera. No triguem gaire en passar a Croatia. Fa molta calor, pero molta. La carretera esta be, no hi ha gaire transit i anem passant poblets. Sovint ens hem d,aturar i tirar/nos aigua per sobre per refrescar/nos una mica. Ens aturem en un poble a fer un entrepa. Un que passave per alla amb una bici, ens veu i ens ve a fer companyia mentre mengem. Fer/nos companyia, es una manera de dir/ho. El paio es tot un personatge. Deu rondar els cinquanta amb samarreta "imperio", uns pantalons militars de camuflatge i una bici ben atrotinada. No pare de xerrar i d,oferir tabac. Quan li diem que no l,entenem passe del croata a l,alemany, pero el tio no calle. Devant la inssistencia li agafo un cigarro i li dic, li faig entendre que me,l fumare quan acabi l,entrepa. Es bona gent pero, no pare d,explicar/nos que compre el tabac a Bosnia i el passe a Croatia i no se quines histories mes. Tot aixo en croata, alemany i ves a saber en que redimonis mes. Jo per mi que va mig gat. Ens diu que anem a pendre cafe a casa seva. Ens ho diu i ens ho torne repetir cada cinc minuts, pesat! Anem curts d,aigua i amb aquesta calda la que portem s,ens calente rapid, aixi que no se si per abastir/nos d,aigua o perque, acabem a casa seva prenen un i dos cafes d,aquests que fan per aqui, que has de vigilar de no apurar massa la tacsa si no et vols empassar el cafe, el no liquid per entendre,ns.( Perdoneu les faltes d,octografia, hem falten lletres en el teclat.) Tambe ens convide a un licor estrany i a una ampolla de wisky. Refusem amb un somriure els oferiments alcoholics, probem d,explicar/li que amb aquesta calor i les bicis l,alcohol... doncs un altre cafe. L,escena ratlle el subrealisme, el tio que no pare de xerrar/nos en croata i jo que li vaig dient: si home si, es la vida. Nosaltres prenent cafe i ell que va fotent/li al licor. Mirem d,explicar/li que nosaltres hauriem de continuar el nostre cami. Reomplim les ampolles d,aigua, pero abans de marxar m,enssenye tota la casa, l,hort i tot lo que hi sembre, els porcs, les gallines, els cotxes i perque no hi ha mes sino encara hi seriem. Quan ja ho hem vist tot i amb el cap com un timbal, ens despedim d,aquest professor improvitzat de croata/alemany i tornem a pedalar sota el sol, anar fent. Ens aturem de tant en tant a demanar aigua a la gent de les cases, la calor avui es bestial, semble que s,hagin deixat oberta la porta de l,infern. Vaig uns metres per devant i quan veig algu pel jardi de casa, m,aturo els hi enssenyo l,ampolla d,aigua i la resposta de la gent sempre es positiva. En pocs minuts arribe Clara i te l,aigua fresqueta. Pero avui, en una d,aquestes aturades, quan ha arribat la companya a passat de mi i ha entrat directament al jardi per ruixar/se amb l,aigua de la manega. La gent de la casa riu, els hi fem gracia, quan els hi diem que venim de Barcelona flipen una mica. Als 50 km, en una benzinera on ens aturem per l,aigua, com sempre, Clara em diu que no pot mes, ni mig metre mes. La situacio es critica. Clara asseguda a terra que no es vol moure. Amb la calor que fa i un parell de pujadetes que hem fet ultimament la meitat de l,expedicio decideix unilateralment plantar/se, hem penso que la cosa no es discutible. A l,altra banda de la carretera veig una iaia felic que regue les plantetes del jardi. A tocar de casa seva hi ha un tros de terreny que semble terra de ningu, perfecte per parar/hi la tenda. Buido l,ampolla d,aigua i travesso la carretera, vaig a estudiar la situacio de mes a prop. Li demano aigua i ella, molt amablement, s,en va cap a dintre casa a omplir l,ampolla. En tornar li agraeixo i veient el bon rotllo de la dona, li pregunto pel tros del costat amb la gesticulacio habitual, senyalant cap a l,altra banda de la carretera on es Clara amb les bicis. La dona enten la situacio i ens obre les portes. Mentre parem la tenda la senyora es passege per alla amb la tallagespa. Ens mire amb un somriure simpatic. Evidenment la senyora Slublija Anka nomes parle croata i una mica d,alemany pero ens fa entendre que te una neta que parle angles i que l,ha trucat perque vingui a parlar amb nosaltres. Ja ho sabia que aquesta dona tenie bon cor. Mentre acabem de parar la tenda arribe la neta amb sa mare. Acabem prenent cafe amb les tres generacions de dones de la casa. La neta es una jove estudiant molt maca que ens tradueix tot el que l,avia ens diu. Els hi expliquem el viatge i riem una estoneta. Acceptem la dutxeta que ens ofereix la senyora Slublija Anka, que fins i tot ens diu que entrem a dormir a casa seva perque igual plou, pero no volem abusar de la seva confianca i dormim a la tenda. HOVALA Slublija Anka i familia, estem contents de coneixer gent maca, aixo done valor al nostre viatge. HOVALA, moltes gracies per tot, thanks a lot Slublija Anka.
12/06/2009
Un petit resume quand meme!
Budapest
Nous avons quitte Sarajevo le 14 Mai, bientot un mois.
La reprise a ete difficile et a commence par pas mal de montees en plein soleil... dur dur! On est parti en direction de Zenica, a environ 70 kms pour y trouver un camping. Malheureusement, le camping se trrouvait en dehors de la ville, apres une montee de 5kms a plus de 15%. On a mis deux ou trois heures pour y monter, en poussant les velos. En chemin on a demande de l eau a un gars qui a telephone au camping pour verifier la route. Heuresuement qu il a telephone car ce camping est en fait un camp de sport, pour groupe et sur reservation. Le gars du camping nous a attendus bien gentillement et nous a propose une cabane pour dormir au lieu de la tente et on a meme pu y rester deux nuit tellement on lui a fait pitie d avoir fait cette montee. On en a profite pour se reposer et se ballade dans la montagnealentour, splendide!
Puis direction VAndruc, ou on voulait voir une forteresse... pas grand chose en fait et comme on y est arrives tard, y a fallut trouver un herbergement dans ce village de qql ames et perche ds la montagne : on a dormi chez une famille qui nous a nourri le soir, avec qui on a regarde le concours de l eurovision et pris le ptt dej....
Puis direction Doboj, ville a eviter.... ou on a pris une chambre a defaut de coin pour planter la tente.
Le lendemain, on a pris la direction de Banja Luka, ms nous nous sommes arretes a 15kms de la, encore une chambre, car y a pas de coin pour faire du camping sauvage.
A Banja Luka, nous sommes restes deux nuit, il y avait une compet mondiale de rafting. On a d ailleurs recroises des gens de cette compet a Zagreb.
A partir de Doboj, l environnement a change : ce n est plus la meme Bosnie, mais la Republique Srpska (qui saura le prononcer?), une des trois entites de Bosnie et Herzegovine. Il ya d ailleurs trois personnes a la tete de l etat qui s occuper plus de leur petite gueguerre entre eux que de leur pays....
Apres Banja Luka, on viasait des bains a Laktasi, mais nous nous sommes retrouves devant les portes d un hotel 5 etoiles et avons fuit! On s est bien rapprohe de la frontiere et avons dormi sur le mini terrain de foot d un motel qui annoncait faussement une aire de camping et dont le patron nous a laisse camper gratuitement.
Le lendemain, nous entrons de nouveau an Croatie. Nous rencontrons un gars qui nous a retenu bien deux heures, invites chez lui a un cafe (on a refuse la liqueur maison qu il nous proposait) et parle tout ce temps en Croate.... Mais le soleil tape et vers 17h, un coup de fatigue ou de chaud m empeche de repartir. Jordi traverse la rue, et demande a une dame si on peut planter la tente ds son jardin. Pas de pb! elle nous offre un cafe, une douche, un cafe le lendemain et nous fait des bisous a l heure de partir et nous repricisant bien qu il faut qu on lui envoit una carte postale ds qql temps!!
Le lendemain, nous arrivons a Zagreb apres 109kms.... c est samedi soir, on s installe ds notre dortoir de dix personnes, rencontrons Gary un anglais avec qui on va boire un coup. On tient jusqu a une heure du mat ce soir la mais le lendemain, y aplus personne!!!! On reste cinq nuits ds notre dortoir ou defilent les gens. Ca ronfle, ca rentre bourre.... !!!
On visite Zagreb, une capitale de la taille de Lyon, bien agreable et tres vivante. CA m a bcp plut!!! On sort tout les soirs avec les gens de l auberge ou on est. Ca fait du bien. On va voir un derby (mon premier match de foot au stade...) et allons voir la finale de de la coupe d Eurpe qu a gagne Barcelona... Deux match en 5 jours....un peu trop pour moi!
En deux jours nous atteignons Varazdin , ptt ville bien jolie, proprette, et wifi de partout! On est reste deux nuits.
Puis nous passons une nouvelle frontiere et rentrons en Hongrie!!!!!!
La Hongrie c est super pour faire du camping sauvage mais pour circuler en velo, un peu galere. Les nationales sont interdites aux velos. Il nous faut alors suivre les petites routes de campagne sur lesquelles pas gd chose n est indique. Nous suivons le lacs BAlaton pdt qql jours. Bcp bcp de touristes allemands. On dort sur un terrain de golf entre autres. Puis on devie sur Vezprem qui vaut le coup d oeil. La bas, nos voisins de camping sont les dromadaires du zoo.
Et nous voici a Budapest, capitale immence, splendide mais le DAnube n y est pas tres bleu. On y est depuis samedi et repartons dimanche pour longer le fleuve en direction de Bratislava puis Vienne. Au programme : visites, bains, biere en terrasse , repos.
et internet....
21 de Maig
Sortim de Banyaluca pel mateix cami per on vam entrar fa un parell de dies. Ens aturem a Lactasi a uns 15 km. Segons les informacions que tenim, aqui hi ha uns banys termals que ens anirien de primera per les cames carregades de tants kilometres. Pero res de res. El suposat centre d,aigues termals es una estafa. Segons la guia de l,oficina de turisme de Banyaluca, Lactasi es el punt on s,aturen el viatgers de l,oest d,Europa perque es un lloc ideal per la recuperacio d,esportistes amb terapies de tot tipus i tractaments especial.litzats per un munt de patologies. Tot mentida. Buscant el maleit centre arribem a les portes d,un hotel de luxe que te unes piscines, que son les que surten a les fotos de la guia. La dona de recepcio em diu que les piscines no estan obertes perque encara no es temporada, quina barra. I que si volem atencio medica hauriem de agafar una habitacio a l,hotel. Flipo!. Li enssenyo la guia, les informacions estan en angles i en el seu idioma. La tia passe de tot i hem torne a dir si vull una habitacio. Au vagisse,n a la M! Pto.marketing dels collons! Sortim d,alla dessavuts i seguim el nostre cami. Ens aturem perque Clara, amb molt bona vista, ha detectat el tipic dibuix d,una tenda de campanya indicatiu de que per aqui a la bora hi ha d,haber un camping. Jo ni l,he vist, pero si que hi es. Ens ho mirem be, es la publicitat d,un hotel de carrretera. L,hotel TAXI. Anem a preguntar. L,amo de l,hotel que es per alla fora i que ens veu arribar ens salude fumant/se un bon puro. Ens pregunte d,on venim. Oh! Barcelona, bueno! bueno! paella! Li pregunto si hi ha algun camping per aqui. Ens diu que no pero, com li hem caigut en gracia, podem parar la tenda al petit camp de futbol que hi ha a tocar de l,hotel. Ens diu que no hem de pagar res hi ens enssenye un punt d,aigua. Hem fet 52 km i som a uns 10 de la frontera, aixi que no ens ho pensem gaire i acceptem la proposta. Casualment llegint una publicitat de l,hotel trobem una definicio del concepte Marketing, que a banda de fer/nos gracia, ens ajude a entendre tant l,incident d,aquest mati a Lactasi com el cartell informatiu de la carretera d,un camping que deu ser un projecte. Per explicar lo que es el marketing, la publicitat diu> El gall d,indi pose uns ous ben grans, pero en silenci. La gallina pose ous petits, amb gran escandol. I tothom menge ous de gallina, encara que siguin mes petits.> NO COMENT!
photos Sarajevo
Sarajevo
deuxieme tricherie : on prend le train de Mostar a Sarajevo.
Leves a 5h30 pour faire 12kms du grand matin et monter dans le train a 7h.
D ailleurs on a failli se faire interdire la monter dans le train, on a du payer en plus une fois dedans et on est reste deux heures debout dans le couloir avec tout notre chargement !
| vieux Sarajevo, notre quartier de residence pour qql jours |
Sarajevo est entouree de montagnes, pas de banlieue ici, mais des collines pourvoir la ville d en haut
notre marche
notre rue
ils sont fans de tram ici , en Bosnie, en Croatie, en Hongrie, plein de vieux trams
| |
le vieux quartier de Sarajevo ou se trouvent les artisans
19 i 20 de maig
Arribem a Banyaluca i directes cap a la oficina de turisme. Als rius que hi ha a prop de la ciutat, aquests dies, fan una competicio de rafting a nivell mundial. A la ciutat hi ha molta vida, de dia i de nit. Hi passarem un parell de dies aqui. Agafem un apartem a prop del centre. No es car, pero tampoc podem negociar el preu. El paio dels apartaments no es gaire simpatic i semble que s,emprenye nomes que li preguntem si parle angles. A la ciutat hi ha una part fortificada, que visitem i unes esglesies ortodoxes molt maques. De mesquites a la ciutat no en veiem ni mitga. Nomes en veiem alguna, pels pobles del voltant, quan anem fins al club de rafting on fan la competicio a uns 15 km de Banyaluca. Passem aquests dos dies descansant i preparant la ruta a seguir proximament. En pocs dies esperem tornar a travessar la frontera cap a Croatia, aquest cop pel nord de Bosnia direccio Zagreb.
12/06/2009
pouhhh la la ... quel retard!
Budapest
Bon, depuis Sarajevo, tout va bien...
On a pris un peu de retard sur le blog, bon presque un mois... ok!
Ca va etre tres dur de rattrapper tout ca... voire impossible!
Pas facile de se connecter tout le tps et de tout faire...
Deja 3 heures que l on est devant un PC chacun
Jordi pianote, et moi je grave les 1700 photos qui remplissent nos cartes memoires....
Deja 4 CD et il en reste
Alors, je vais mettre des photos, des photos de ce qu on a vu depuis Sarajevo et qql commentaires.
Je reprendrai le tps de raconter apres ca
Bon visionnage!!